Huiswerkinstituut Centrum voor studiebegeleiding biedt leerlingen huiswerkbegeleiding, bijles en coaching op hun eigen school. Voor leerlingen is het fijn om in een vertrouwde omgeving hun huiswerk te maken.

Voor uw docenten en onze coördinator is het prettig dat ze indien nodig, met elkaar kunnen overleggen. Zo worden leerlingen op persoonlijke wijze begeleid. Vanzelfsprekend stemt Centrum voor Studiebegeleiding haar werkwijze af op de werkwijze en de behoeftes van uw school. Centrum voor Studiebegeleiding denkt mee over de focus van de begeleiding en over de benadering van specifieke doelgroepen.

Centrum voor Studiebegeleiding in de praktijk

CSB geeft elke schooldag vanaf 14.00 uur huiswerkbegeleiding, individuele bijles en coaching. De begeleiding is bedoeld voor leerlingen van alle niveaus en alle jaarlagen. Met het online huiswerkvolgsysteem houdt Centrum voor studiebegeleiding de individuele planning, de aanwezigheid en de resultaten van iedere leerling bij. Na het inchecken krijgt elke leerling zijn eigen dagtaak en gaat hiermee aan de slag.

De begeleiders staan dagelijks klaar om uitleg en inhoudelijke hulp te geven. Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt veel aandacht besteed aan studievaardigheden. Begeleiders overhoren het leerwerk en beoordelen het maakwerk.
De vestigingscoördinator werkt samen met mentoren, docenten en het zorgteam. De coördinator heeft tijdens de intake direct contact met de ouders en de leerlingen.

Gedurende de verdere begeleiding vinden er regelmatig oudergesprekken plaats.

Samen aan de slag!

Denkt u erover om binnen uw school huiswerkbegeleiding aan te bieden? Centrum voor Studiebegeleiding komt graag bij u op school voor een oriënterend gesprek. Samen helpen we uw leerlingen hun schoolprestaties te verbeteren.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met ons via: emmy@csb-studiebegeleiding.nl of 06-30410345.

Maak ook uw leerlingen klaar voor de digitale toekomst met Lyceo CodeLab!

Leerlingen maken tijdens Lyceo CodeLab op hun eigen niveau een game of website, leren over cybersecurity of verdiepen zich in de basisvaardigheden van Microsoft Office. Voor minder dan 1FTE bereiden wij uw leerlingen aan de hand van ons professionele lesmateriaal (SLO conform) voor op de digitale toekomst. Onze inspirerende en ervaren begeleiders nemen uw leerlingen in lespakketten van 24 uur mee door de basis van het leren programmeren.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.programmeren.nu of u kunt contact opnemen via programmeren@lyceo.nl of 071-7900040.

Lees meer over de Lyceo CodeLab