Heb je geen idee wat je wilt gaan studeren? Of blijkt jouw studie toch niet zo leuk als gedacht? Studiekeuzeadvies kan je helpen bij het maken van de juiste keuze voor een vervolgstudie! StudieKeuzeAdvies werkt met professionele coaches die ervaring hebben met het begeleiden van jongeren en biedt trajecten aan die leiden tot een weloverwogen studiekeuze. StudieKeuzeAdvies is de meeste gevraagde én meest ervaren partij! 92% van de studiekiezers die een traject volgt gaat gemotiveerd door naar het 2e jaar van de gekozen studie. Daarnaast worden onze studiekeuzecoaches beoordeeld met een 8,8!

Studiekeuzetraject

Tijdens een studiekeuzetraject ga je met een persoonlijke coach uitgebreid aan de slag om te ontdekken wie jij bent, waar jouw interesses liggen en wat jouw mogelijkheden zijn. In het traject heb je 4 één-op-één coaching gesprekken. Je gaat aan de slag met concrete opdrachten en je doet de TalentenTest (ontwikkeld met de Universiteit van Tilburg). Ook helpen we je een toekomstbeeld te vormen wat essentieel is voor een goede studiekeuze. Dankzij deze aanpak en het gebruik van onze eigen ontwikkelde methode, leidt een traject bij ons tot een daadwerkelijke studiekeuze.

Voor wie?

  • Scholieren die een eerste studiekeuze moeten maken
  • Studenten die gestopt zijn met hun studie
  • Studenten die bezig zijn met een studie en twijfelen of het wel goed past
  • Voor wie de studie niet aansluit op de verwachtingen en interesses

Studiekeuzecoaches

De studiekeuzecoaches hebben een universitaire opleiding genoten en hebben daardoor zowel ervaring met het studerende als met het werkende leven. Zij kunnen zich snel inleven in de belevingswereld van de scholier of student en kunnen snel doordringen tot de kern. Zij zijn zich er als geen ander van bewust dat een studiekeuze om meer gaat dan alleen een inhoudelijk advies. Ze helpen je ontdekken wie jij bent en helpen jou met het maken van de juiste keuze.