Ervaring van anderen met Centrum voor studiebegeleiding

Wij vinden het heel belangrijk dat leerlingen zich bij ons thuis voelen en ouders tevreden zijn. Graag geven wij u een greep uit de laatste recensies, geschreven door ouders en leerlingen.

Gijs de Laat, juni 2018

Ik kwam hier een half jaar geleden binnen met elf minpunten en ik ga nu weg met 1 minpunt. Ik vond het superfijn dat er zoveel begeleiders waren. Ze hebben me allemaal geholpen – en goed ook! Het was dus een top halfjaar.

Monique van Hoogstraaten

Onze zoon Ralph is in maart 2016 begonnen bij CSB toen hij 6 tekortpunten had. Voor Ralph was de overgang van de basisschool naar de middelbare school (SJL) erg groot. Hij had moeite met het overzien van de hoeveelheid huiswerk, tijd inplannen, op de juiste manier te leren en had geen discipline om ieder dag huiswerk te maken.

Mede dankzij de geweldige hulp van de mensen bij het CSB is hij overgegaan met nog maar 2 tekortpunten.

Bij CSB heeft hij vooral geleerd om de grote hoeveelheid stof te verdelen, te leren en te laten overhoren. Hij heeft geleerd om zijn week in te plannen en een grote mate van discipline gekregen.

Wij als ouder hebben het persoonlijk contact met Emmy als zeer prettig ervaren, de laagdrempeligheid, de betrokkenheid en het actief meedenken.

De evaluatiegesprekken en studytrack zijn zeer waardevol. Hierin worden de voortgang en ontwikkeling van de studievaardigheden bijgehouden en besproken. Maar ook de aanwezigheid van gekwalificeerd personeel op de verschillende vakgebieden is zeer belangrijk. Hierdoor werd het niveau bij bepaalde vakken opgekrikt.

Ralph is dit schooljaar heel goed gestart en heeft nog geen enkele onvoldoende gehaald. Hij gaat heel serieus om met zijn huiswerk, plant alles goed in, houdt overzicht en is gedreven om goede cijfers te behalen. Kortom hij zit heel goed in zijn vel en gaat graag naar school. Dit mede dankzij de hulp van het CSB.

Wij zullen het CSB dankzij onze goede ervaring dan ook aan iedereen aanbevelen.

Rianne de Bont, augustus 2016

Isabelle is over naar Havo 4! Wij zijn erg blij met dit resultaat, mede dankzij centrum voor studiebegeleiding is zij over gegaan. Wij zijn dan ook erg blij dat Isabelle eind oktober bij jullie gestart is. Bij jullie kan zij zich veel beter concentreren dan thuis daar is ze veel sneller afgeleid.

De mogelijkheid om vragen te stellen bij het maken van huiswerk heeft haar veel goed gedaan en ook de bijlessen die ze gevolgd heeft. Jullie hebben haar ook heel goed geholpen bij het maken van een juiste planning.

Als ouders vonden wij het heel prettig betrokken te zijn bij de voortgang en de evaluatiegesprekken die jullie regelmatig inplannen. Het studievoortgangssysteem is een goede tool om thuis met Isabelle de voorgang te bespreken.

Volgend jaar gaat Isabelle zeker weer starten met studiebegeleiding zodat ze een goede start kan maken in de vierde klas!

Timo van der Velden, juli 2016

Mijn naam is Timo van der Velden en ik ga van VWO-4 naar VWO-5 op het Sint-Janslyceum. Ik heb een N&T profiel met economie. Sinds maart 2016 zit ik bij CSB voor studiebegeleiding. Ik had moeite met huiswerk maken en om me toetsen goed voor te bereiden. Mijn zwakke plek zit hem in de talen. Bij CSB krijg ik hier hulp bij. Ik krijg tips om mijn toetsen goed in te plannen en om de stof beter te verdelen. Als je een stukje stof hebt geleerd, dan word je overhoord. Dit vind ik heel fijn, want je weet zeker dat je de stof beheerst. Ook als je een vraag hebt bij het maken van je huiswerk krijg je hulp. Je kunt meteen je vraag stellen, anders moet je wachten tot de les en dan is het weer weggezakt. Mijn cijfers zijn enorm verbetert en ik ga met een goed gevoel het nieuwe schooljaar in.

Lotje Gommers, mei 2016

Ik ben Lotje Gommers en zit op 5 vwo van het Sint-Janslyceum. Op school had ik een grote achterstand met natuurkunde door onvoldoende lessen ivm het uitvallen van leraren. Via vriendinnetjes die al bij CSB zaten ben ik hier terecht gekomen. Ik heb een aantal bijlessen natuurkunde gevolgd en die hebben mij erg goed geholpen. Ik had vooral moeite met inzicht vragen, dmv veel examenvragen te oefenen gaan die vragen nu veel beter. Na de bijlessen heb ik mijn natuurkunde toets herkanst en had ik zelfs een 7,5! Na deze herkansing heb ik nog bijlessen gevolgd voor de verdere toetsen. In totaal heb ik 10 bijlessen gehad waaruit een heel goed resultaat is gekomen. Voor de laatste twee toetsen heb ik zelfs een 10 gehaald. Ik ben dus erg tevreden over CSB en kan het iedereen aanbevelen.

J. Nievelstein, april 2016

Wij maken al enkele jaren met positief resultaat gebruik van de faciliteiten die CSB biedt.

Mijn zoon wordt 3 middagen per week begeleid. In het begin was het even wennen; de structuur, het lange zitten en het overhoren. Maar na enkele weken ging hij met plezier naar CSB toe. En dat is nog steeds zo. Het geeft hem rust en structuur. Hij heeft van nature moeite zich te concentreren en ook de discipline opbrengen om iedere dag huiswerk te maken en te leren ontbrak. Ook thuis is er op deze manier meer rust en is er tijd voor gezelligheid.

CSB blijft actief mee denken hoe hij het beste gestimuleerd wordt. Bijvoorbeeld, toen de concentratie wat terug zakte, stelden zij voor om Cas in kleine stukjes te laten leren en dat steeds te overhoren. Dit werkt erg goed voor hem. Hij werkt hard en er is ook tijd om even te ontspannen met andere kinderen.

Ook mijn dochter is de afgelopen jaren enkele weken per jaar begeleid door CSB. Zij denken actief mee over welke begeleiding het beste voor haar is, waarbij echt gekeken wordt naar haar belang.

Het nieuwe systeem, studytrack, is heel handig. In een oogopslag ben ik op de hoogte van de vorderingen van de kinderen. Als er tussentijds iets te melden is wordt ik gebeld om te overleggen.

Samengevat ben ik om de volgende redenen heel blij met de manier van werken van CSB

  • het geeft rust en structuur aan mijn zoon en dochter
  • ze halen hogere cijfers
  • CSB denkt actief mee om zo optimaal mogelijk te begeleiden
  • CSB is voor mij een klankbord voor wat betreft de (leer)ontwikkeling van mijn kinderen
  • CSB communiceert heel duidelijk en uitgebreid.

Prettige begeleiding bij CSB, september 2015

Onze dochters zijn vorig schooljaar begeleid door CSB. Eerst startte onze oudste dochter en later ook onze jongste. Wij waren zelf erg positief na een eerste telefoongesprek . Dat gevoel werd onderschreven door onze vrienden die  eerder ook gebruik maakten van de diensten van CSB.

Onze dochters stonden er cijfermatig erg slecht voor en konden wanneer zij alleen thuiskwamen niet de motivatie opbrengen om zelfstandig en gestructureerd aan het werk te gaan. Voor aanvang van de begeleiding kregen wij als ouders met ons kind een uitgebreid intakegesprek. Het werd ons snel duidelijk dat er een match was.

Begeleiding door  CSB heeft o.a meerwaarde gehad omdat afspraken altijd werden nagekomen en dat hebben wij als zeer prettig ervaren. Wij hadden het idee dat er zeer goed werd gekeken naar de persoonlijkheid van de afzonderlijke kinderen. Er werd gekeken naar hun kwaliteiten en naar  hun ontwikkelpunten. Daarnaast werden er nieuwe leerstrategieën aangeleerd.

Tussentijds werd er met de meisjes geëvalueerd. Tijdens een evaluatie werden er afspraken gemaakt om studiehouding te verbeteren en daarmee tot betere resultaten te komen. Er werd een verslag gemaakt van de evaluaties en dat verslag werd ook met ons als ouders besproken. CSB hield steeds vinger aan de pols, werkte op een constructieve manier aan verbetering van studiehouding. Niets was teveel gevraagd. Wij bemerkten dat vooral toen een van onze dochters haar afspraken richting ons en CSB niet nakwam.
Kortom: wij hebben oprechte aandacht en betrokkenheid naar de meisjes ervaren. Het was mooi om te zien dat de cijfers uiteindelijk omhoog ging en hun zelfvertrouwen mocht en kon groeien.

Wij zouden  CSB als ouder zeker aanbevelen bij andere ouders.

J. van Mook, juli 2015

Ik ben begonnen met de huiswerkbegeleiding na de eerste proefwerkweek van 4 havo. Ik stond op dat moment vele onvoldoendes. Ik ben geholpen met het leren van de leerstof en het maken van mijn huiswerk, maar ook ben ik geholpen met het inplannen van de leerstof en huiswerk. Ik heb 2 jaar bij de huiswerkbegeleiding gezeten en heb hier veel geleerd ook om veel dingen zelfstandig te doen en zelf alles in te plannen. Ik ben uiteindelijk met heel goede punten geslaagd en ben blij dat ik zo goed geholpen ben.

R. Maes, juni 2015

Ik schrijf deze recensie vanuit wat ik gemerkt heb bij Simone en haar ervaringen. De uitdaging was om Simone te laten slagen, dit omdat Simone er niet echt florissant voor stond. Bij de eerste kennismaking ontstond al de klik. Simone moest er voor gaan, dit met behulp van jullie kant is erg goed gegaan. De uitleg en betrokkenheid is formidabel geweest. Was ooit moeilijk, maar eenmaal daadwerkelijk op locatie had ze veel baat bij jullie ondersteuning. We zijn overtuigd dat jullie ondersteuning heeft geholpen bij het behalen van het Havo diploma. Voor ons was het de investering dubbel en dwars waard! Bedankt en dat jullie nog veel studenten verder kunnen helpen met de juiste ondersteuning. Gr R Maes

E. Kool, juni 2015

Onze zoon heeft vorig jaar examentraining gehad bij CSB. Hij vond dat erg fijn en hij zegt dat zonder die examentraining, hij niet was geslaagd! Elke dag oefenen in de meivakantie heeft hem er doorheen getrokken. Voor ons was het dus duidelijk dat onze dochter ook naar CSB toe zou gaan om extra te oefenen en uitleg te krijgen bij alle vragen die ze had. Ook onze dochter is nu geslaagd!! CSB heel erg bedankt voor de fijne begeleiding. Groeten, E. Kool

Angela Krimpenfort, november 2014

Onze kinderen krijgen op het centrum voor studiebegeleiding ondersteuning op maat. Dit varieert van ondersteuning op het gebied van concentratie, planning en het “leren leren”. Daarnaast wordt ook geinvesteerd in herhalingsstof, extra oefeningen. Dit gebeurt in een sfeer waar aandacht is voor de kinderen. Er wordt goed gekeken wat een kind nodig heeft om te leren.
Het contact met Emmy Oudhoff is laagdrempelig. We kunnen ten alle tijden contact hebben, ook zorgt zij voor regelmatige rapportage over de voortgang en ontwikkeling van de studievaardigheden van onze kinderen.
We kunnen wel zeggen dat door de begeleiding onze kinderen een succesvolle schoolloopbaan hebben.

Henriette Merks, oktober 2014

Manon heeft moeite met de theoretische kennis te vertalen naar de praktijk. Ik ben hiervoor terecht gekomen bij CSB. Manon heeft hier een paar lessen gevolgd en hier heeft ze handvatten gekregen om de theorie om te zetten naar de praktijk. Manon zelf was erg positief. Ook ikzelf ben erg positief over de ervaring met CSB. Ik heb netjes na iedere les een evaluatie gekregen zodat ik ook kon volgen hoe het Manon verging. Tevens kreeg ik netjes door hoe laat Manon aanwezig was en hoe laat ze begonnen met de lessen. Zelfs als je eerder uit bent kun je gewoon eerder komen. Zeer flexibel en klantgericht.
Je word keurig op de hoogte gehouden kortom een erg prettige organisatie om mee samen te werken. Wij zullen zeker deze organisatie aan andere aanbevelen en hier zelf ook nog meer gebruik van maken.

Christian & Anne-Marie van Mook, september 2014

Omdat wij voor onze dochter op zoek waren naar examentraining kwamen wij uiteindelijk uit op de site van CSB. Na een intake gesprek is onze dochter begonnen bij studiebegeleiding. Zij heeft dit als zeer positief ervaren. Hierdoor kreeg zij ook meer zelfvertrouwen en ging ze uiteindelijk haar eindexamen met goed vertrouwen tegemoet. Bovenverwachting heeft zij haar HAVO diploma behaald zonder onvoldoende terwijl haar gemiddelde punten van haar schoolexamen veelal rond de 5,5 stonden. Dit is een prestatie op zich. Wij zijn erg trots op het behaalde resultaat. Dit was voor ons ook een reden om dit schooljaar voor onze zoon ook gebruik te maken van CSB studiebegeleiding.

Rachel Hoevenaars, september 2014

Na 3 1/2 jaar tobben met onze oudste zoon, hebben we in januari 2014 van zijn examenjaar voor het VMBO-T, een afspraak gemaakt op het CSB. Het was een onbegonnen zaak zoals Bo ervoor stond en zijn achterstand was enorm. Toch werd er direct een duidelijk plan van aanpak gemaakt. Nog de volgende dag is Bo gestart met elke dag examenbegeleiding. Het was voor het eerst hard werken voor hem, maar dat deed hij op het CSB wat een rust gaf thuis en dus ook binnen ons gezin.
Met de enorme toewijding van alle mensen op het CSB, de persoonlijke begeleiding en bovenal de enorme betrokkenheid met name van Emmy zelf, heeft Bo het onmogelijke tóch mogelijk kunnen maken. In slechts enkele maanden tijd. Hij was geslaagd met 1 her en ook bij die laatste her, waarvoor de motivatie intussen ver te zoeken was, was de begeleiding fantastisch! Zonder overdrijven, een geschenk uit de hemel waarvoor we Emmy en haar hele team voor altijd dankbaar zullen zijn.

Monique van Noorden, augustus 2014

Wij als ouders van Daphne van Noorden zijn zeer tevreden over de studiebegeleiding welke jullie het afgelopen half jaar hebben gegeven aan onze dochter Daphne. De persoonlijke, deskundige aandacht die aan haar wordt gegeven, gezien haar dyslexie daar waar het meest noodzakelijk, het vertrouwen dat jullie haar geven hebben, is voor haar zeer stimulerend geweest. Dit heeft er zeer zeker voor gezorgd dat zij „ over” is gegaan naar de volgende klas. Zij voelt zich bij jullie echt op haar  „gemak”

Marilyn Trum, juni 2014

Onze zoon Mitchell heeft 4 maanden begeleiding gehad van CSB en wij zijn hier enorm over te spreken. Goede begeleiding wat betreft schoolwerk, maar ook zeker goede begeleiding voor de persoon Mitchell. Wij hebben er een zeer goed gevoel aan overgehouden en zullen zeker CSB aanraden voor studiebegeleiding.