Huiswerkbegeleiding Den Bosch

Basisschoolbegeleiding Den Bosch

De basisschool is belangrijk in de vorming van uw kind. Daar leert uw zoon of dochter vaardigheden waarmee de basis voor de rest van zijn of haar (school)leven wordt gelegd. Onze begeleiding is gericht op een fijne schooltijd, waarbij we taal-, reken- of studievaardigheden versterken en garant staan voor plezier in het leren.

Zo pakken we basisschoolbegeleiding aan

 1. Samen met uw kind maakt u kennis met de vaste begeleider. U heeft daarmee altijd een vast aanspreekpunt.
 2. Middels een op maat gemaakt stappenplan werken wij samen met uw kind aan het positief beïnvloeden van het zelfvertrouwen en het vergroten van de basisvaardigheden.
 3. Na schooltijd krijgt uw kind een uur ondersteuning bij een onderwerp: taal-, reken- of studievaardigheden. Hoe vaak? Ook dat bespreken we van te voren.
 4. Doel bereikt of toch nog even door? Of besteden we ergens anders aandacht aan? Alles in goed overleg.

Basisschoolbegeleiding: voor wie en waarom?

Basisschoolbegeleiding is voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8. Geen kind is overal even goed in. Dus kan uw kind wel wat ondersteuning gebruiken? Dan is extra aandacht voor een vak verstandig om zo het begrip en de kennis te vergroten. Maar evenzo belangrijk is dat uw kind zelfvertrouwen én plezier krijgt in leren.

Maatwerk

Tijdens de basisschooltijd maakt uw zoon of dochter een enorme groei door. Zowel in mogelijkheden als in verantwoordelijkheden. Basisschoolbegeleiding bereidt uw kind goed voor op een volgend leerjaar óf de middelbare school. Wij verzorgen altijd maatwerk. Daarbij houden wij u op de hoogte van de vorderingen van uw kind.

Aandachtspunten, lesmateriaal en de begeleiders

De basisschoolbegeleiders van CSB hebben een pedagogische achtergrond en ervaring met kinderen in de basisschoolleeftijd. Elke leerling krijgt een vaste begeleider die na iedere les bijhoudt wat de vorderingen van zijn of haar leerling zijn. Zo bent u thuis ook op de hoogte van alles wat er tijdens de lessen is behandeld en hoe het is gegaan. CSB werkt de methode Lyceo Junior. Met basisschoolbegeleiding van CSB wordt uw kind optimaal voorbereid voor een volgende toets, leerjaar of de middelbare school!

In het kort

 • Voor leerlingen van groep 3 t/m 8
 • We werken met een vaste methode: Lyceo Junior
 • Intensieve en individuele één-op-één begeleiding;
 • Positieve ervaringen opdoen;
 • Focus op één of meerdere onderdelen: taal, rekenen en/of studievaardigheden;
 • Het verbeteren van de zwakke vakken en het benutten en ontwikkelen van kwaliteiten;
 • Een vaste, ervaren en positieve begeleid(st)er;
 • Het vergroten van het zelfvertrouwen
  Regelmatige terugkoppeling naar ouder(s)/verzorger(s)

Wilt u uw kind aanmelden? Of wilt u meer weten over basisschoolbegeleiding van Centrum voor studiebegeleiding? Vraag dan een informatiepakket aan, of kom kennismaken.